Hozzávalók (3 személyre)
6 db zsemle, 50 dkg túró, 5 dl tej,
8 evőkanál cukor,
2 csomag vaníliás cukor,
2 db tojás, 1 kis pohár – (175g) – tejföl, 5 dkg mazsola,
5 dkg margarin

A zsemlék tetejét kb. a negyedénél levágjuk, belsejét óvatosan kiszedjük és különrakjuk. Egy tepsit vékonyan kikenünk margarinnal.
A túrót villával összetörjük, belekeverünk 1 csomag vaníliás cukrot, 5 evőkanál cukrot, 2 tojást, a kis pohár tejfölt és a mazsolát. Ezt jól összedolgozzuk.
A tejet kéz melegre melegítjük, és belekeverünk 3 evőkanál cukrot és 1 csomag vaníliás cukrot. A langyos tejbe áztatjuk a zsemléket kívül – belül, épp csak annyira, hogy nedvesek legyenek, a tetejükkel is így teszünk.
Begyújtjuk a sütőt és 220 °C – ra állítjuk, hogy bemelegedjen, mire betesszük az ételt. Ezután az áztatott zsemléket a tepsibe rakjuk. A maradék tejbe áztatjuk az előzőleg kiszedett zsemlebelet, majd a túróval összekeverjük, és a zsemlékbe töltjük. Végül rárakjuk a levágott tetőket, és a sütőben kb. 15 – 25 percig sütjük, míg szépen barnulni kezd.
Vaníliakrémmel leöntve tálaljuk.

 

Ezt az ételt sós változatban is elkészíthetjük. A zsemléket megtölthetjük pl.: párolt gombával vagy kapros túróval.