Hozzávalók:
1 zacskó mélyhűtött franciasaláta zöldségkeverék vagy 2 szál répa,
1 szál petrezselyemgyökér,
10 dkg zöldborsó, 1 nagyobb alma,
4 db savanyú uborka,
2 ½ dl majonéz, ½ dl tejszín

A mélyhűtött zöldségeket a leírásnak megfelelően készítsük el, majd hagyjuk kihűlni.
Ha friss zöldségekkel dolgozunk, akkor értelemszerűen pucoljuk, egyforma kockákra daraboljuk és enyhén sós vízben főzzük meg mindet. Hagyjuk kihűlni.
Figyeljünk rá, hogy ne főzzük túl a zöldségeket, mert egyrészt veszítenek az ízükből és színükből, másrészt szétmállanak a salátában. Maradjanak inkább roppanósak!
Az uborkákat kis kockákra vágjuk, az almát pucoljuk, és szintén kockázzuk.
Az összes hozzávalót egy nagy salátástálba tesszük, ráöntjük a tejszínt, majd annyi majonézt teszünk hozzá, hogy jól keverhető legyen, de ne ússzon a szószban.
Lazán keverjük csak, minél kevesebb mozdulattal, hogy a zöldségek ne törjenek össze. Ha szükséges, sózzuk.
Éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.