Hozzávalók:
3 db paradicsom,
1 kis fej lilahagyma,
15 dkg feta sajt,
10 dkg olajbogyó (lehetőleg magozott, akár töltött),
3 evőkanál olívaolaj,
2 közepes paprika,
1 közepes kígyóuborka

Mossuk meg alaposan a zöldségeket és vágjuk egyforma kockákra. Az uborkának a két végét dobjuk ki, mert keserűek lehetnek; a paradicsomnak a csumáját vágjuk ki; a paprikának pedig az erejét és a magházát hagyjuk ki. A felkockázott zöldségeket öntsük össze egy nagy salátástálba.
A feta sajtról öntsük le a levét, és szintén kockázzuk fel, majd kerüljön ez is bele a salátába. Óvatosan kockázzuk, mert hajlamos nagyon összetörni – ha összetapadtak a kockák, villával szedjük szét.
A lilahagymát vágjuk egészen apróra és jól keverjük el a salátában.
Az olajbogyókat – ha nagyméretűek, akkor félbe vágva – szórjuk a tetejére.
Végül készítsük el az öntetet: egy kisebb tálban keverjünk össze vizet az olajjal, pár csepp citromlével és lazán keverjük a salátához.

(Célszerű 1 – 2 órával fogyasztás előtt elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek.)