Hozzávalók:
Az egészhez ennyi kell:
20 dkg porcukor + 15 dkg cukor, 20 dkg vaj + 6 dkg vaj, 1 egész tojás,
1 db citrom leve és héja, 20 dkg mazsola, 20 dkg vegyes színű zselé,
30 dkg olcsó darált keksz, 2 evőkanál rum, 2 ½ evőkanál kakaó, 3 evőkanál tej

A tulajdonképpeni tészta:
20 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 1 egész tojás, 1 db citrom leve és héja, 20 dkg mazsola,
20 dkg vegyes színű zselé, 30 dkg olcsó darált keksz, 2 evőkanál rum

A porcukrot, vajat, tojást, citrom levét és héját jó habosra kikeverjük. Utána beletesszük a mazsolát, zselét és a darált kekszet. 2 evőkanál rummal az egészet jól összekeverjük, és két rudat formálunk belőle, a kekszdarával hintett deszkán.
Kicsit engedjük fagyni és csokoládémázzal bevonjuk.
Ha a teteje megszáradt, megfordítjuk és az alját is bevonjuk.

Csokoládémáz:
15 dkg cukor, 2 ½ evőkanál kakaó, 3 evőkanál tej, 6 dkg vaj

A cukrot, kakaót és a tejet jól felfőzzük, míg nyúlós nem lesz. Belekeverünk 6 dkg vajat, addig keverjük, míg el nem olvad.