Hozzávalók:
1 egész tojás, 14 dkg vaj,
28 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1 csésze tej,
késhegynyi szódabikarbóna, 12 dkg liszt + 3 csapott kávéskanál liszt, kevés víz, ½ citromlé

Az 1 egész tojást, 4 dkg vajjal,
16 dkg cukorral simára keverünk.
2 evőkanál kakaót, ½ csésze tejet és késhegynyi szódabikarbónával kevert 12 dkg lisztet adunk bele.
Kikent tepsiben kisütjük.
Kihűlve hosszában félbe vágjuk.

A következő krémmel töltjük és vonjuk be:
3 csapott kávéskanál lisztet, kis vízzel simára keverünk, ½ csésze tejjel folyton keverve sűrűre főzzük.
10 dkg vajat 12 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a besamellel összevegyítve, együtt még fél órán át keverjük és a végén ½ citromlevet adunk bele.
Lekvárral is meg lehet tölteni.