Hozzávalók:
25 dkg liszt, 5 dkg vaj,
1 ½ dkg élesztő,
10 dkg cukor, 1 tojás, fahéj, kis só,
5 dkg étcsokoládé,
½ marék mogyoró

Bögrében ujjnyi meleg vízben,
1 kávéskanál cukor társaságában indítsuk be az élesztőt.
Vágjuk apró darabokra a csokit, és daráljuk durvára a mogyorót.
Mire előpakoljuk, kimérjük és feldaraboljuk a hozzávalókat, addigra épp jó lesz az élesztő.
A csoki és a mogyoró kivételével kutyuljuk össze kézi robottal az összetevőket, mehet bele az élesztő is.
Ha kész az alap, keverjük bele fakanállal az extrákat. Ez egy alaprecept, úgyhogy bármi mást is rakhatunk bele, amit otthon találunk (mazsola, aszalt vagy kandírozott gyümölcs, dió, stb.).
A kész tésztát kb. 24-25 muffin papírba osszuk szét. Ne tegyük se muffin formába, se tepsibe! Rakjuk egyszerűen sütőrácsra, sokkal egyenletesebben fog átsülni, és több is kifér belőle a sütőben. Nem fog lefolyni! 180 fokon süssük arany barnára. A muffin papír tökéletesen el fog válni a kész süti aljáról.