Gyerekkori ízek, felnőttkori bűnök…ha már madár, legyen jó csokis, adjunk az élvezeteknek bőséggel!


Hozzávalók:
1 l tej, 5 tojás, 12 dkg porcukor,
1 evőkanál méz,
1 csomag vaníliás cukor,
17 dkg étcsokoládé (60 % – os, vagy azt meghaladó kakaótartalommal),
1 kávéskanál fahéj, 1 csipet só,
1 fazék víz,
1 – 2 marék mandula megpirítva

Először elkészítjük a levét: a tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a mézzel és a fahéjjal, a tejet elkezdjük forralni, és amikor már felforrt, beletördeljük a csokit, megolvasztjuk – felforraljuk, azután elzárjuk, kimerünk egy bögrényit, abban elkeverjük a cukros – mézes – fahéjas tojássárgáját, és úgy csorgatjuk szépen lassan hozzá.
(Ha félő, hogy összeugrik, készülhet az egész krém gőz fölött is.)
A tojásfehérjéket 1 csipet sóval és a csomag vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és kanállal forrásban lévő vízbe szaggatjuk. 2-3 perc alatt megfőnek, azután mehetnek a csokikrémes tálba, és végül tálaláskor meghintjük tetejét a mandulával.