A csokitorták királynőjének receptje. – (Liszt nem kell bele, csoki annál több.)
Szigorúan csak különleges alkalmakra!


Hozzávalók:
30 dkg étcsokoládé (minél magasabb a kakaótartalom, annál jobb), 15 dkg vaj,
2 evőkanál tejszín, 5 db tojás, 20 dkg cukor, vanília,
1 csipet só, 2 – 3 evőkanál tej,
1 evőkanál kakaó, 10 dkg mandula vagy dió megpirítva és durvára darálva

A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, rum

A diót vagy mandulát megpirítjuk, és ha már kihűlt, durvára daráljuk.
Az étcsokit a tejszínnel és a vajjal gőz fölött összeolvasztjuk.
A tojásokat habosra verjük a cukorral, a vaníliával, meg a sóval, hozzáadjuk a csokimasszát, majd a kakaóport. Fakanállal beleforgatjuk a darált mandulát/diót
Egy tortaformát kivajazunk, az aljára sütőpapírt fektetünk, amit szintén kivaja-
zunk, és meghintünk kakaóporral. Az így előkészített tortaformába öntjük a tész-
tát, és 45 perc alatt 150 fokon megsütjük.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap kenjük meg a vajjal és a rummal összeolvasztott csokival.