Hozzávalók:
jó vastag héjú görögdinnye,
ecetes víz, citrom karikák,
minden kg gyümölcsre 65 – 70 dkg cukor, minden kg cukorhoz 2 dl víz,
vanília rúd darabok

A jó vastag héjú dinnye héját szeletekre vágjuk, zöld héját letisztítjuk, a fehéren hagyunk félujjnyi piros belet. Ecetes vízben átlátszóra főzzük.
Lecsorgatjuk, hideg vízzel leöblítjük. Leszűrjük. Minden kg gyümölcsre 65 – 70 dkg cukrot számítunk. Jó mély lábosba tesszük, minden kg cukorhoz 2 dl vizet öntünk. Citromot karikázunk bele és vanília rúd darabokat teszünk bele. Felforraljuk. Ha jól forr, beletesszük a dinnyét és kb. 20 percig lassan forraljuk.
Félre tesszük, letakarjuk.
Másnap a szirupot újra forraljuk, a gyümölcsöt még hidegen kiszedjük. Mikor jól forr a szirup, belerakjuk.
10 – 15 percnyi lassú forrás után a gyümölcsöt előmelegített üvegekbe rakjuk, a szirupot rászűrjük, lekötjük, másnapig száraz gőzbe rakjuk.