Hozzávalók:
½ kg liszt + 10 dkg liszt,
2 evőkanál langyos tej + 1 ½ – 2 dl tej, 1 kis kanál cukor, 2 dkg élesztő, 2 tojássárgája, vaj + 5 – 6 dkg vaj, 30 dkg tepertő, törött bors, só

½ kg lisztből, 2 evőkanál langyos tejbe – (amibe 1 kis kanál cukrot teszünk). Ebbe a cukros tejbe beáztatott 2dkg élesztőből a liszt közepébe kovászt készítünk. Ha megkelt, 2 tojássárgáját, 1 ½ – 2 dl tejben feloldott vajat hozzáöntünk a liszthez. Kézzel alaposan kidolgozzuk. (Ha túl kemény, egy kevés tejet, ha lágy, akkor egy kevés lisztet dolgozunk hozzá.)
Alját, tetejét vékonyan meglisztezzük. Letakarjuk és langyos helyen 1 ½ – 2 órát kelesztjük. 30 dkg tepertőt, 5 – 6 dkg vajat húsdarálóban kétszer ledarálunk. Törött borssal, sóval ízesítjük. 10 dkg lisztet beledolgozva téglalap alakúra formáljuk, és a hűtőszekrényben elhelyezzük. Ha a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Téglalap alakban ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Közepére helyezzük a kifagyott tepertőt és a tésztát ráhajtogatjuk. (Alsó, felső oldal felül van, a jobb és a baloldal alul van.)
Elnyújtjuk 2 és 2 -3 cm vastagságúra. (Alsó, felső és az egyik oldal felülre; a másik oldal alulra kerül.) 15 percre betesszük a hűtőszekrénybe. (Ezt összesen háromszor végezzük el.)
Amikor utoljára kivesszük, 1 ½ cm vastagságúra elnyújtjuk. Közepes nagyságú szaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe távol rakjuk egymástól.
(A tepsiben jó fél órát kelesztjük.)
Előmelegített sütőben, mérsékelt lángon szép pirosra sütjük.