Hozzávalók:
3 dkg élesztő, 2 dl langyos tej, 5 dkg cukor,
35 dkg finomliszt + a formába,
1 csipet só, ½ citrom reszelt héja,
5 dkg puha margarin + a formába, 2 dkg kakaópor

Az élesztőt elkeverjük a cukros tejben, és néhány percig melegebb helyen pihentetjük.
A lisztet összekeverjük a sóval és a citromhéjjal, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és tésztává dagasztjuk.
A tésztát 2 részre osztjuk, az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és 2 evőkanál vizet, majd a kétféle tésztát külön-külön kelesztjük.
Belisztezett felületen mindkét tésztát 25×30 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egymásra helyezzük őket, és szorosan feltekerjük.
Ezután a tésztát egy kikent, kilisztezett formába tesszük úgy, hogy a tekercs két vége összeérjen. Egy ideig tovább kelesztjük, majd 160 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.