Hozzávalók:
½ kg háztartási keksz,
1 csomag margarin, ½ dl tej,
25 – 30 dkg cukor, 2 dkg kakaó,
½ dl rum, mazsola,
cukrozott narancshéj,
durvára vágott dió,
darabokra vágott zselé,
kb. 2 – 3 dl lekvár, kókuszreszelék

A ½ kg háztartási kekszből keveset össze kell törni – a többit diódarálón le kell darálni. A margarint, tejet, cukrot és kakaót össze kell forralni – kicsit várni kell, míg kihűl. A kihűlt masszába bele kell önteni a rumot. Utána rá kell önteni a kekszre. Bele kell tenni a mazsolát, a narancshéjat, diót, zselét és lekvárt.
Alufóliát meg kell szórni kókuszreszelékkel. Bele kell tekerni a rúdra formált masszát és hűtőbe kell tenni.
(Ebből a mennyiségből kb. 3 rúd lesz.)