Hozzávalók (4 személyre)
1 ½ l tej, 6 db tojás, 15 dkg cukor,
1 db vaníliarúd,
1 csapott evőkanál liszt

Öntsük a tejet egy nagy fazékba, tegyük bele a késsel felhasított vanília rudat, majd forraljuk fel. Közben a tojásokat válasszuk szét – (a sárgákat egyelőre tegyük félre egy kis tálban). A fehérjékből
5 dkg cukorral verjünk kemény habot.
Ha forró a tej, állítsuk takarékra alatta a lángot és egy evőkanállal szaggassunk a hab feléből nagy galuskákat a tejbe. Kb. 3 perc után óvatosan fordítsuk meg őket és ugyanennyi idő alatt főzzük meg a másik felüket is. Ha készek, szűrőkanállal szedjük ki őket egymás mellé egy nagy tálba, majd főzzük meg a hab másik feléből is a galuskákat. – (Ha egyszerre tennénk a tejbe a teljes mennyiséget, összeragadnának a galuskák.)
A tejbe tegyük bele a maradék cukrot. A sárgákat keverjük el a tálkában a liszttel, majd hígítsuk fel néhány kanál tejjel. Végül folyamatos keverés mellett lassan csorgassuk hozzá ezt a keveréket a lábosban lévő tejhez. Kevergetve főzzük, amíg a tej kissé besűrűsödik. Ha kész van, halásszuk ki belőle a vanília rudat.
A vaníliaszószt öntsük bele egy nagy tálba és óvatosan helyezzük rá a habgaluskákat.
Ha kihűlt, tegyük be a hűtőszekrénybe.