Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg fehér marcipánmassza,
10 dkg puha margarin,
10 dkg cukor,
1 kávéskanál színtelen keserű mandula aroma, 2 tojás, 1 citrom, 15 dkg finomliszt,
1 kávéskanál sütőpor, 1 csipet só, ½ dl tej

A mázhoz:
10 dkg fehér csokoládé, 10 dkg margarin, 3 evőkanál tejszín

A díszítéshez:
habtejszín, színes dara

A sütőt előmelegítjük 175 fokra – (gázsütőn 4 – es fokozat) és a muffintepsi 12 horpadását kibéleljük egy – egy papírkapszlival. A marcipánt 5 percre mélyhűtőbe tesszük, megdermesztjük.
A tésztához a puha margarint, a cukrot és a keserű mandula aromát robotgéppel habosra keverjük, aztán egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, és a reszelő nagy lyukú oldalát használva hozzáreszeljük a megdermesztett marcipánt, a kisebb lyukú oldalán pedig a citrom héját. A lisztet, a sütőport és a sót összevegyítjük, és lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel 2 -3 részletben beledolgozzuk a marcipános keverékbe. A végén jöhet bele a tej is, majd a tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsiben és a muffinokat 25 perc alatt megsütjük.
Ezalatt megcsináljuk a mázat. A fehér csokoládét apróra tördelve gőz fölött összeolvasztjuk a margarinnal és a tejszínnel. Ha kész, levesszük a gőzről, 2 perces kevergetéssel langyosra hűtjük, aztán 10 – 15 perc alatt sűrűre dermesztjük a mélyhűtőben.
Amikor a megsült muffinok kihűltek, vékonyan levágjuk a tetejüket, hogy a felületük sima legyen. A mázat robotgéppel átkeverjük, arányosan rájuk kanalazzuk és feldíszítjük őket habtejszínnel és szórunk rá színes darát.

12 db muffin lesz belőle.