Hozzávalók:
45 dkg porcukor, 4 egész tojás,
½ dl olaj, 1 dl víz, 25 dkg liszt,
1 zacskó sütőpor,
2 dkg kakaó, 20 dkg vaj, rum,
1 zacskó vaníliás pudingpor

25 dkg porcukrot 4 tojássárgájával, ½ dl olajjal, 1 dl vízzel kikeverünk. 25 dkg lisztet 1 sütőporral elvegyítve hozzáadunk + a 4 tojás keményre vert habját.
A tészta felébe 2 dkg kakaót keverünk, és őzgerinc formában sütjük.
Kihűlés után felszeljük és váltakozva, egy sötét, egy világos szeletet a következő krémmel ragasztjuk össze:
20dkg vajat, 20 dkg cukrot habosra keverve rummal ízesítve és 1 vaníliás pudinggal összekeverve.
Csokoládémázzal vonjuk be és ferdén szeleteljük, így a világos, sötét csíkok váltakoznak.