Hozzávalók:
10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 5 tojás, 6 dkg kristálycukor, 8 dkg liszt,
7 dkg darált dió

A krémhez
2 dl tejszín, 3 dkg porcukor,
5 dkg vaj, 20 dkg étcsokoládé,
1 csomag vaníliás cukor

A mázhoz:
6 dkg vaj, 6 dkg étcsokoládé

A tésztához a vajat habosra kikeverjük a porcukorral, majd állandó keverés közben egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat.
Hozzákeverjük a gőz fölött megpuhított csokoládét, végül a lisztet, a diót és a kristálycukorral egészen keményre vert tojáshabot is. A tésztát kivajazott, lisztezett tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél lassan megsütjük.
A krémhez az olvasztott csokoládét összedolgozzuk a tejszínnel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal, majd a kihűlt torta tetejére kenjük, az oldalát bevonjuk a mázzal. Tetszés szerint díszítjük, és 1-2 órát hűvös helyen állni hagyjuk.