Hozzávalók:
3 egész tojás, 25 dkg cukor,
25 dkg liszt, ½ sütőpor,
3 dkg mazsola, 3 dkg dió,
3 dkg mogyoró, 3 dkg étcsokoládé, 3 dkg birsalmasajt

A diót, mogyorót stb. kis kockákra vágjuk és 1 bő evőkanál liszttel összekeverjük. A tojássárgáját
20 dkg cukorral összekeverjük. Belekeverjük a sütőporral elkevert 25 dkg lisztet és az 5 dkg cukorral keményre vert tojásfehérjét. Elkeverjük és belekeverjük a csemegéket.
Az őzgerinc sütőt jól kizsírozzuk, liszttel kiszórjuk, a masszát beletesszük, előmelegített sütőben lassan sütjük. Kötőtűt szúrunk bele, és ha azon már nincs ragadós massza zsírpapírra borítjuk, dobozban tároljuk.

 

(Nálunk a doboz elég gyorsan kiürül, ugyanis Macival nagyon szeretjük.)