Hozzávalók:
6 db réteslap, 10 dkg margarin,
50 dkg túró, 2 db tojás + 1 a tetejére, 1 evőkanál búzadara,
15 dkg porcukor,
3 csomag vaníliás cukor

Olvasszuk fel a margarint. – (Vigyázzunk rá, hogy a margarin ne legyen forró!)
A túrót keverjük el 2 tojással, porcukorral, vaníliás cukorral és a búzadarával. Ízlés szerint, ha édesebben szeretjük, akkor tehetünk bele még egy kis cukrot. Továbbá mazsolát is keverhetünk hozzá.
Egy réteshez 2 lapot használjunk! A 2 lapot terítsük ki egy tiszta kendőre és kenjük meg jó alaposan a margarinnal. Erre jöhet a túrótöltelék harmada, a tészta középre egy hosszú csíkban. Hajtsuk rá a tésztát, majd a ruha segítségével göngyöljük össze, tegyük kivajazott tepsire. Verjünk fel 1 tojást egy kis tálban és ezzel kenjük meg alaposan a tetejét. Hústűvel szurkáljuk meg. -
(Rétesünket tölthetjük még pl. fahéjas cukorral megszórt reszelt almával, kimagozott cukros meggyel vagy mákkal. – [Mák szirupban főzését lásd: Pozsonyi kiflinél.] – Ilyenkor a búzadarát a tésztára kell szórni.) -
A másik 2 lapot is hasonlóan készítsük el. Előmelegített sütőben közepesnél kicsit erősebb lángon 20 – 25 perc alatt süssük készre.
Porcukorral meghintve tálalhatjuk.