Hozzávalók:
25 dkg liszt, pici só, 15 dkg vaj,
2 dkg élesztő, 2 kockacukor,
4 evőkanál tej, tojás, sajt

Az élesztőt a meglangyosított tejben, amibe a cukrot is beletettük felkelesztjük.
A lisztet a vajjal, kézzel összedörzsöljük, a feljött élesztőt beleöntjük és összegyúrjuk.
Kicsit kidagasztjuk.

(10 percig kelesztjük, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, lekvárt teszünk bele, összehajtjuk. Sütjük, melegen becukrozzuk.)

Pihentetjük, kisodorjuk, hajtogatjuk, és újra pihentetjük. Később még egyszer kisodorjuk és hajtogatjuk. Harmadszorra ujjnyi vastagra sodorjuk s tojással megkenjük. Reszelt sajttal vastagon beszórjuk, kirádlizzuk.
Meleg sütőben sütjük.