Hozzávalók:
8 dkg dió, 15 dkg kristálycukor,
5 ml rum, 10 dkg mazsola,
2 dkg kakaópor,
1 db vaníliarúd, ½ l tejszínhab

Kakaós piskótalap:
4 dkg liszt, 2 dkg kakaópor,
6 dkg kristálycukor, 3 db tojás

Diós piskótalap:
4 dkg liszt, 2 dkg dió,
6 dkg kristálycukor, 3 db tojás

Vaníliás piskótalap:
6 dkg liszt, 6 dkg kristálycukor, 3 db tojás, 4 g vaníliás cukor

Csokoládéöntet:
18 dkg cukor, ½ dl víz, kb. 15 dkg teavaj, 5 dkg kakaópor, pár csepp olaj, rum

Vaníliakrémhez:
1 l tej, 18 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 zacskó vaníliás pudingpor

2 l vízbe belerakunk 30 dkg cukrot, az egész vaníliarudat és egy órán át főzzük. Miután elkészült beleöntjük a rumot. Amíg fő, elkészítjük a piskótákat és a vaníliamártást.
A háromféle piskótalapot egyenként – azonos méretű tepsiben – megsütjük.
A vaníliás piskótához a tojássárgáját habosra keverjük a cukor 2/3 – val, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukor 1/3 – val. Ezután a cukros tojássárgájába óvatosan beleforgatjuk a lisztet és tojásfehérje habot. A tepsiben szétterítjük a tésztamasszát és közép meleg sütőben készre sütjük.
A diós piskótához a liszttel kevert diót keverjük a cukros tojáshoz.
A kakaóshoz pedig a liszttel kevert kakaóport adjuk. A megsült tésztalapokat hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a vaníliakrémet, a pudingport kikeverjük a tej ¼ – vel, a maradék tejet felforraljuk, forrás után kikeverjük a pudingporral és a cukorral.
A sziruphoz a cukrot halványan meg kell pirítani, aztán felönteni a vízzel, bele a vaníliarúd és sűrűre beforraljuk. A tűzről levéve beletesszük a szirupba a mazsolát, citrom-narancs héjat reszelünk bele. Ha teljesen kihűlt adunk hozzá rumot.

Ezután az összes hozzávalót előkészítjük és a következő módon rakjuk össze:
Olyan mély tálat készítünk elő, amelybe a piskótalap egészben belefér, – (de legalább négyszer magasabb legyen, mint a piskóta)!
A tál aljára tesszük a vaníliás piskótát. Meglocsoljuk a rumos cukorszirup egy részével és rákenjük a vaníliakrém 1/3 – át. Meghintjük a dió felével, majd ráfektetjük a csokoládés piskótalapot. Ezt is meglocsoljuk a rumos cukorsziruppal, majd megkenjük a vaníliakrém második harmadával. Ismét megszórjuk dióval, ezután ráborítjuk a diós piskótát. Rásimítjuk a maradék krémet és kakaóporral megszórjuk.
Hűtőszekrényben jól lehűtjük.

A csokoládéöntethez cukrot karamellizálunk, felengedjük vízzel és felforraljuk; ha felforrt, beledobunk kb. 15 dkg teavajat, valamint beleszórjuk a kakaóport és sűrűre beforraljuk állandó keverés mellett. Tehetünk bele pár csepp olajat, ha kihűlt, akkor adjuk hozzá a rumot.
(A rumot soha ne adjuk forró anyagokhoz, hiszen akkor a rum illat és zamatanyagai elillannak és olyan, mintha bele sem raktuk volna.)
A tejszínből kemény habot verünk. Tálalásnál evőkanállal desszertes tányérokra adagoljuk a piskótát. Mindegyik adagra nagy kupac tejszínhabot nyomunk, amit leöntünk csokoládéöntettel.