Hozzávalók (10 személyre)
70 dkg finomliszt, 5 dkg élesztő,
1 dl langyos tej, 1 dl étolaj,
2 dl natúr joghurt, 1 evőkanál cukor, 4 kávéskanál só,
20 dkg puha margarin, 3 db tojás,
10 dkg trappista sajt a tetejére

A tejet a cukorral langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és kicsit állni hagyjuk, hogy felfusson. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáütjük a 2 tojást, beleöntjük az olajat, a joghurtot és a felfutott élesztőt, majd jól összedolgozzuk. Ha a tészta kemény vagy tapad, olajat öntünk még hozzá. Kevés liszttel megszórjuk és kb. 20 percet állni hagyjuk.
Amíg a tészta kel, addig a puha margarint habosra keverjük a sóval és kicsit félretesszük
Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, majd 10 egyenlő cipóra osztjuk. Egy cipót
kb. 25 cm – es kör alakra nyújtjuk ki, majd megkenjük a sós margarin 1/5 – öd részével és beborítjuk a másik kör alakúra formázott koronggal. Kicsit összenyomkodjuk, majd derelyevágóval 12 egyforma körcikket formázunk belőle, és mint a kiflit feltekerjük, sütőlapra tesszük, egymástól kb. 5 cm – es távolságra. A tészta és a margarin többi részével is ugyanígy járunk el. (60 db lesz belőle.)
A sütőt előmelegítjük 180 – 200 °C – ra, 1 tojást felverünk és a kiflik tetejét vékonyan megkenjük. Megszórjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, köménnyel, majd a sütőben kb. 10 perc alatt arany barnára sütjük.