Hozzávalók:
50 dkg édes vajas keksz,
10 dkg puha vaj, 10 dkg cukor,
2 – 3 evőkanál kakaópor,
1 – 2 evőkanál rum

A díszítéshez:
olvasztott étcsokoládé,
hasábokra vágott mandula,
fehér és piros cukorgyöngy

A kekszet ledaráljuk, ráöntjük a rumot, összegyúrjuk a porcukorral, a kakaóporral és a vajjal. Gyurma keménységű, formázható anyagot kell kapnunk. (Ha túl kemény, apránként öntsünk hozzá egy kis vizet, vagy gyúrjunk bele még egy kis vajat.) A tésztából először golyókat gyúrunk, aztán a golyókat süni formára alakítjuk. A sünik hátát olvasztott csokiba mártjuk, cukorgyöngyökből szemeket és orrot ragasztunk rájuk, és mandulahasábokból tüskéket szúrunk a hátukba. 1-2 órára hűtőbe tesszük a kész süniket, hogy a csoki megdermedjen.