Hozzávalók (4 személyre)
50 dkg Mascarpone sajt,
20 dkg cukor, 6 db tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
2 csomag babapiskóta,
½ l lefőzött feketekávé,
szükség szerint rum,
szükség szerint kakaópor

A 6 db tojást szétválasztjuk. A sárgákkal először kb. 15 dkg cukrot összekeverünk, majd a mascarponét is. A fehérjéket a megmaradt cukorral és a vaníliás cukorral habbá verjük.
A babapiskótákat félbetörjük, egy sort teszünk az edény aljára. Meglocsoljuk kávéval – (de nem áztatjuk el) – és egy kis rummal. (A rumot beletehetjük a kávéba is, de ne legyen benne sok az alkohol!)
Utána teszünk egy réteget a mascarponés keverékből.
Most egy tojásfehérjés habréteg következik. Megszórjuk egy kis kakaóporral.
A rétegeket addig kell ismételni, amennyi anyag van. A lényeg, hogy a tojásfehérjés habréteg kerüljön legfelülre, arra pedig kakaópor.

(Célszerű a fogyasztás előtti nap elkészíteni, akkor finomra összeérik.)