Hozzávalók:
A tészta:
250 g félkész rétestészta,
1 egész tojás felverve

Almás töltelék:
50 dkg reszelt alma (ez kb. 80 dkg egész almát jelent),
1 kávéskanál őrölt fahéj,
5 dkg búzadara, 10 dkg cukor

Túrós töltelék:
50 dkg túró, 1 db tojás, 5 dkg cukor, 5 dkg búzadara

Meggyes töltelék:
50 dkg magozott meggy, 1 kávéskanál fahéj, 5 dkg búzadara, 10 dkg cukor

A 250 g tésztát 25X35 cm – re nyújtjuk. A tészta hosszabb oldalán késsel 2 centinként 8 cm hosszú vágásokat készítünk, mindkét oldalon. A középső, vágatlan részre tesszük a tölteléket, ezután jobbról – balról felváltva ráhajtjuk a töltelékre a tésztacsíkokat. A tészta tetejét megkenjük tojással. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt 220 °C – on arany barnára sütjük.
A különböző töltelékeket össze kell keverni és betölteni a tésztába, amelyiket választjuk: almás, túrós vagy meggyes. Az alma levét csavarjuk ki, hogy ne áztassa el a tésztát. A túró töltelék tovább ízesíthető 1 teáskanál vaníliás cukorral vagy 1 jól megmosott citrom reszelt héjával vagy 3 dkg rumba áztatott mazsolával.