Hozzávalók (5 személyre)
10 db közepes nagyságú alma >> (télen: starking, nyáron: barack piros a legjobb),
2 db tojás, 6 evőkanál cukor,
½ csomag mazsola,
2 evőkanál rum, vaj,
pár csepp citromlé

Az almákat megmossuk és szárazra töröljük. Tetejüket kb. fél cm magasságban levágjuk. Kis kanállal a magházat kivágjuk. (Úgy, mint a töltött karalábénál!)
2 tojássárgáját 4 evőkanál cukorral habosra kikeverünk.
Előzőleg egy ½ csomag mazsolát 2 evőkanál rumba beáztatunk. Tűzálló tálat vékonyan megkenünk vajjal és rárakjuk az almákat.
A rumos mazsolát hozzákeverjük a tojás sárgához. A keveréket kis kanállal betöltögetjük az almák üregébe. Betesszük a sütőbe.
(Addig sütjük, amíg az almák és a bennük levő töltelék meg nem sülnek. Az almáknak totyadtnak kell lenni!)
Míg az alma sül, a tojások fehérjét 2 evőkanál cukorral, pár csepp citromlével nagyon kemény habbá verjük. Kiemeljük a sütőből a megsült almákat és a kemény habból mindegyikre süveget teszünk. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a hab szép rózsaszín lesz.