Hozzávalók (4 személyre)
A tésztához:
25 dkg liszt, 12 ½ dkg Rama sütőmargarin, 12 ½ dkg cukor,
½ csomag vaníliás cukor,
1 db tojás sárga (fehérje a töltelékbe kell),
½ db citrom reszelt héja

Töltelékhez:
1 kg túró, 12 ½ dkg Rama sütőmargarin, 15 dkg cukor,
4 db tojás + a tésztából maradt
fehérje, ½ csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál búzadara, ½ db citrom reszelt héja, kevés margarin s liszt a forma kikenéséhez

Fogjunk egy kb. 28 cm átmérőjű kapcsos formát, kenjük ki margarinnal és szórjuk meg kevés liszttel.
A tésztához tegyük egy tálba az összes hozzávalót, majd az egészet morzsoljuk össze. A tészta ne álljon össze, maradjon durván morzsás. A morzsa 2/3 – át szórjuk a forma aljára és könnyedén nyomogassuk oda illetve az oldalára – (kb. 3 cm magasan). A maradék morzsát tegyük félre.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra – (gázsütőn közepesnél erősebb fokozat).
A töltelékhez a fehérjékből verjünk kemény habot. Keverjük habosra a margarint a cukorral és vaníliás cukorral, majd tegyük hozzá a sárgákat. Tegyük a túrót, citromhéjat és a búzadarát a margarinos tálba, keverjük jól össze. Utána laza mozdulatokkal forgassuk bele a habot a töltelékbe.
Öntsük a formába, majd egyenletesen tegyük a tetejére a maradék morzsát.
1 órán át süssük. Ha nagyon barnulna, a tetejére terítsünk rá egy sütőpapírt. A sütési idő vége felé ellenőrizzük tűvel, hogy készen van – e: ha a beleszúrt tűre nem ragad tészta, megsült a tortánk.
Akkor vegyük le a forma oldalát, ha már kihűlt. Ne lepődjünk meg, valószínűleg a hűlés közben be fog horpadni a torta közepe.