Hozzávalók (4 személyre)
25 dkg margarin, 25 dkg tehéntúró, 25 dkg finomliszt, 2 db tojás,
15 dkg kristálycukor,
3 csomag vaníliás cukor,
1 csomag sütőpor

A margarint 1 – 2 órával a sütés előtt kivesszük a hűtőszekrényből, hogy legyen ideje szobahőmérsékletűre melegedni. Kimérjük a lisztet és belekeverjük a sütőport.
Előmelegítjük a sütőt 180 °C – on.
A túrót tányérba tesszük és villával összetörjük, hogy ne legyenek benne nagy csomók.
A tojásokat feltörjük egy tálba, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, kissé felverjük. Beledaraboljuk a margarint és hozzátesszük a túrót. Részletekben hozzászitáljuk a lisztet és alaposan összekeverjük.
A muffintepsi mélyedéseit kikenjük margarinnal. A tésztát elosztjuk egyenlő részekre, majd betesszük a sütőbe és barnulásig sütjük.