Hozzávalók:
50 dkg finomliszt, 1 kávéskanál só, 25 dkg vaj vagy főzőmargarin,
3 evőkanál langyos tej,
1 kávéskanál cukor, 3 dkg élesztő, 2 db tojás, 2 dl tejföl

50 dkg finomlisztet, 1 kávéskanál sót 25 dkg vajjal vagy főzőmargarinnal tálban elmorzsolunk. 3 evőkanál langyos tejbe teszünk 1 kávéskanálnyi cukrot és belemorzsolunk
3 dkg élesztőt. Megkelesztjük.
A tálban lévő lisztbe mélyedést csinálunk és a megkelt élesztőt, 2 db tojássárgáját, 2 dl tejfölt beleöntünk s a vajas, lisztes masszával összedolgozzuk. Sima lesz esetleg kicsit hólyagos is és a tészta a kezünkről s a táltól elválik. Csinálunk 1 cipót és deszkán kinyújtjuk. Fél óránként háromszor hajtogatjuk. (A hajtogatás mindig azonosan történjen!) – A tészta pihentetése hűtőben van. – (Ha a tészta esetleg ragad a hajtogatásnál, egy picit alá lisztezünk.)
Végül kb. 2 ½ – 3 cm vastagra nyújtjuk. Késsel beirdaljuk, pogácsaformával kiszaggatjuk. Tetejét tojásfehérjével megkenjük. (A kenés csak a tetejét érje, mert különben nem jön fel!!) A tepsiben kb. 20 percet pihentetjük.
Előmelegített sütőben kb. 200 C fokon megsütjük. Lehet, hogy eldől, de az nem nagy baj.
Sütési idő kb. 20 – 25 perc.