Hozzávalók (4 személyre)
½ dl tej, 1 kávéskanál cukor,
2 dkg élesztő, 50 dkg liszt + egy kevés a nyújtáshoz,
25 dkg Rama sütőmargarin + egy kicsi a tepsi kikenéséhez,
10 dkg porcukor,
1 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 25 dkg darált dióbél,
20 dkg porcukor,
30 dkg baracklekvár,
20 dkg tortabevonó,
2 evőkanál joghurt

Melegítsük meg a tejet, tegyük bele a kávéskanál cukrot és az élesztőt, hagyjuk meleg helyen addig, amíg felfut.
A lisztet a margarinnal morzsoljuk el, amíg nem marad benne margarindarab. Ekkor tegyük hozzá a porcukrot, a felfuttatott élesztőt, a tojást, a vaníliás cukrot, a sót és a 2 evőkanál joghurtot. Gyúrjuk össze, hogy cipószerűen összeálljon a tészta. Vágjuk el 4 egyenlő részre, szórjuk meg kicsit liszttel a tetejét és takarjuk le, hagyjuk fél órát pihenni.
Vajazzunk, majd lisztezzünk ki egy kb. 30 X 40 cm – es tepsit.
A darált diót keverjük össze a porcukorral.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tészta első negyedét akkorára, amekkora a tepsi. Terítsük a tepsibe, kenjük meg a lekvár harmadával és szórjuk meg a cukros dió harmadával. Erre jöhet a második kinyújtott lap, lekvár, dió; majd a harmadik, megint lekvár s dió; a tetejét lappal zárjuk. Szurkáljuk meg villával a tetejét, így nem fog felhólyagosodni.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon – (kb. 180 °C) – 35 – 40 percig sütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni.
Tördeljük a csokit egy forró vízbe állított lábasba és olvasszuk fel. Ha teszünk bele egy pici Rama margarint szebb fénye lesz sütinknek. Ezt a csokit kenjük a sütemény tetejére és egyenletesen simítsuk el. Amíg teljesen meg nem keményedett, addig ne szeleteljük fel.