Hozzávalók:
10 szem zöld dió >> (legjobb a június 10 és
20 – ika közötti), 2 evőkanál cukor,
2 szegfűszeg, 1 rúd vanília,
½ narancs vékonyra hámozott héja,
½ l 96 % – os alkohol

½ l vízben felfőzünk 2 csapott evőkanál cukrot, 2 szegfűszeget, 1 rúd vaníliát és ½ narancs vékonyra hámozott héját. A fűszerekkel együtt kihűtjük.
1 ½ l – es üvegbe 10 szem négyfelé vágott zöld dióra ráöntjük a ½ l 96% – os alkoholt. Rászűrjük a cukros, fűszeres vizet. Az üveget bedugjuk, és 3 hétig érleljük.
Naponta felrázzuk, az utolsó 3 nap kivételével.
3 hét múlva fél literes üvegekbe szűrjük a likőrt, aztán jól lezárjuk.
Minél tovább áll, annál jobb!