Hozzávalók:
8 egész tojás, tartármártás, 10 dkg sonka, kevés tejföl, fejes saláta, ecet,
piros és fehér aszpik

A tojásokat keményre főzzük és szép egyenletes szeletekre vágjuk. Tartármártást készítünk. A főtt sonkát átdaráljuk, kis tejföllel összekeverjük, hogy kissé összeálljon.
Most veszünk egy szép csiszolt felfelé kunkorodó üvegtálat és egy sor tojást rakunk a tál aljára a szélen egy üres kb. két ujjnyi helyet hagyva. A tojások közepére sonka jön, piramis alakba felpúpozzuk, mindig beljebb a következő sor. Közben minden sort tartárral öntözünk.
Fejes salátát metéltre vágunk. Elkészítjük rendes ecetbe salátának. Körül vesszük a tojásokat a két ujjnyi üres helyre halmozzuk.
A tojásokat piros és fehér aszpikkal díszítjük.