Hozzávalók (4 – 6 személyre)
1 kg sütőtök, 1 l húsleves (kockából), 5 dl tej, 2 dl tejszín, 5 dkg vaníliás cukor,
1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl testes vörösbor, só

A húslevest, tejet és a tejszínt összekeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, zúzott fokhagymát, megtisztított vöröshagymát egészben és a kisebb kockákra vágott sütőtököt. – (A sütőtök hámozásánál vigyázzunk, kemény a héja, könnyen a kezünkbe szalad a kés!)
Lassú forralással, gyakran megkevergetve főzzük, félidőben adjuk hozzá a bort.
Ha a tök megpuhult turmix gépbe péppé zúzzuk. Végül ízlés szerint sózzuk.
A palacsintákat gyufaszál vékonyságúra metéljük s minden tányér aljára teszünk egy jókora adagot belőle. Erre merjük a forró levest. Csak nagyon melegen jó.
A Palacsintametélt helyett pirított kenyérszeletekkel is tálalhatjuk.
Megjegyzés: Vaníliás cukor helyett szerecsendióval is illatosíthatjuk. Kevés őrölt borssal fűszerezzük és reszelt sajtot kínálhatunk hozzá.