Hozzávalók:
4 dkg vaj vagy margarin, 4 dkg liszt, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 l húsleves (kockából), 30 dkg mélyhűtött spenótkrém, 10 dkg sajt, őrölt szerecsendió, só, bors, személyenként ½ zsemle

A vajon világos rózsaszínűre pirítjuk a lisztet, majd megfonnyasztjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. Apránként felengedjük a húslevessel, csomómentesre elkeverjük. Ha forrni kezd, beletesszük a mélyhűtött spenótot. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Miután a spenót teljesen szétfőtt, lehúzzuk az edényt a tűzről. Közben megpirítjuk a fél zsemléket, a sajtot vékony szeletekre vágjuk. A zsemlékre rátesszük a sajtszeleteket és tányérokba rakjuk. Erre merjük a forró levest. Csak nagyon melegen jó.