Hozzávalók:
20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 db vanília, 6 tojássárgája, rum, ½ kg baba piskóta, tej, 3 dl tejszínhab, vaníliás cukor

A vajat porcukorral, vaníliával és a tojások sárgáival 3 órán át habosra keverjük. Hozzáadunk tetszés szerint rumot, hogy kiérezhető legyen. A baba piskótát egyenként kissé rumozott tejben hirtelen keresztül húzzuk és az üveg vagy torta tálra ráhelyezzük, úgy, hogy a tortaforma karimáját, aminek nincs alja ráhelyezzük a tálra, úgy rakjuk le a piskótákat, a hézagokat is fél piskótákkal kitöltve. Rá 1 sor krém, újra a rumos tejen áthúzott piskóta sor, újra krém, piskóta sor. Szóval 3 sor piskóta és 2 sor krém. Hűtőszekrénybe tesszük.
24 órával a használat előtt csináljuk.
A tejszínt vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A karimát óvatosan levesszük és a külsejét tejszínhabbal behúzzuk.
Kb. 30 db piskóta kell hozzá.
Szép névnapi torta ez.