Hozzávalók:
6 egész tojás, 12 dkg cukor, 10 dkg liszt

Csokoládékrém:
4 egész tojás, 20 dkg cukor, 28 dkg vaj, 20 dkg csokoládé

Torta teteje:
10 dkg cukor

A tojás fehérjéket kemény habbá verjük. A tojások sárgáit a cukorral 30 percig jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojáshabot.
A tortaformának csak az alsó lapját használjuk a lapok sütéséhez. Megkenjük vajjal, behintjük liszttel, a keverékből 1 nagy főzőkanálnyit teszünk a közepére és késsel elsimítjuk. Legjobb 2 tortalapon sütni. Míg az egyik sül, a másikat elkészítjük és így sokkal gyorsabban megy. Ha a lapok mind megsültek – (kb. 2 – 9 lesz belőle) – megtöltjük a következő krémmel.
Csokoládékrém:
A vajat habosra keverjük. A csokoládét gőz felett megpuhítjuk. A tojásokat a cukorral habüstben a tűzhelyen nagyon habosra verjük, de nem szabad a tömegnek nagyon átmelegednie. A vajhoz kanalanként hozzákeverjük a kihűlt tojást és a csokoládét. Ha jól elvegyítettük kis időre hűtőszekrénybe rakjuk.
A kihűlt lapokat megtöltjük a csokoládékrémmel és felül égetett cukorral vonjuk be.
Torta teteje:
A cukrot víz nélkül felolvasztjuk s ha szép sötét sárga, a tortára öntjük és késsel gyorsan elsimítjuk.
Tüzes késsel szépen felvágjuk a pörkölt tetőt. Legalább 24 óráig állni hagyjuk.