Hozzávalók:
10 tojás fehérje, 20 dkg cukor, 20 dkg mogyoró, kevés vaj, liszt

Krém:
30 dkg vaj, 30 dkg cukor, 1 tojássárgája, 1 stampedli finom Maraschino likőr, vanília

Csokoládémáz:
10 dkg csokoládé, 4 evőkanál víz, kis darab vaj

Citrommáz:
1 citromleve, 10 – 12 dkg cukor

piros – sárga – zöld déli gyümölcs

A tojás fehérjéket kemény habbá verjük. A mogyorót ledaráljuk. A tojáshabba 20 dkg cukor s mogyoró kerül és habverővel jól elkeverjük. Ebből jól kivajazott, lisztezett tortaformában 5 egyforma lapot sütünk és a következő krémmel töltjük.
Krém:
A vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, tojássárgáját, Maraschinot és a vaníliát.
A torta szélét csokoládémázzal vonjuk be és a tetejére citrommázt teszünk.
Csokoládémáz:
A csokoládét és a vizet kis lábosban folytonos keverés mellett szép simára főzzük. Ha levettük a tűzről hozzákeverjük a vajat.
Citrommáz:
A citromlét a cukorral jó 20 percig keverjük, míg szép fényes lesz és kenhető. A szélét a karimának, ahol a citrom már találkozik a csokoládéval, hogy ne legyen látható, piros, sárga és zöld déli gyümölcsből stráfokat úgy rakjuk össze, hogy nemzeti színű kerületet kapjunk.
Igen finom s praktikus ha sok fehérje marad és persze fel kell használni.