Hozzávalók:
6 egész tojás, 9 dkg porcukor, 9 dkg mandula, 9 g cukor, 7 ½ dkg csokoládé,
5 dkg liszt

Krém:
1 egész tojás + 3 tojássárgája, 5 kanál cukor, 1 dl tej, kis darab vanília, 20 dkg vaj,
7 ½ dkg csokoládé, 4 evőkanál eper jam

déli gyümölcs vagy eper

A mandulát lehéjazzuk és ledaráljuk. 3 tojás fehérjét kemény habbá verünk.
3 tojássárgáját a porcukorral kikeverünk. Hozzáadjuk a mandulát és a tojáshabot. Kikent, kilisztezett formában megsütjük és 2 felé vágjuk.
3 tojás fehérjét kemény habbá verünk. A csokoládét felolvasztjuk. 3 tojássárgáját a cukorral kikeverünk. Hozzáadjuk a csokoládét, lisztet és a tojáshabot. Kikent, kilisztezett formában megsütjük és 2 részre vágjuk.
Krém:
A vajat habosra keverjük. A tojások sárgáiból, 1 tojás fehérjéből, cukorból, tejből és a vaníliából vízgőz felett sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat.
Két részre osztjuk a krémet.
Az egyik részbe puhított csokoládét, a másik részbe eper jamet keverünk.
A tortát felváltva töltjük, úgy, hogy a fehér lapra a csokoládékrémet, a csokoládésra pedig az epres krémet kenjük. Felülre csokoládékrém kerüljön, mert azt lehet szépen díszíteni déli gyümölccsel vagy nedves eper szemekkel.