Hozzávalók:
10 tojás fehérje, 30 dkg cukor, 30 dkg mogyoró, 2 kanál liszt, 15 dkg datolya

Krém:
10 tojássárgája, 18 dkg cukor, darab vanília, 7 ½ dkg csokoládé, 25 dkg vaj

mazsola

A tojás fehérjéket kemény habbá verjük. A mogyorót ledaráljuk. A datolyát összevágjuk. A tojáshabhoz adjuk a cukrot, mogyorót, datolyát és a lisztet. Ebből
3 lapot sütünk. A következő krémmel töltjük a lapokat.
Krém:
A vajat habosra keverjük. Felolvasztjuk a csokoládét. A tojások sárgáit, cukrot és a vaníliát gőz felett sűrűre verjük. Közben hozzáadjuk a csokoládét. Ha kész és kihűlt, belekeverjük még a vajat is a krémbe.
Tetejét és oldalait is megkenjük. – Szép mazsolát cukros vízben kissé megduzzasztunk és lepréseljük. – Mazsolával díszítjük a torta tetejét – közepén kezdjük és haladunk kifelé. 24 óráig állni hagyjuk.