Hozzávalók:
30 dkg cukor, 30 dkg mandula, vaj

Krém:
2 dkg cukor, 1 egész tojás + 3 tojássárgája, 1 csésze erős fekete kávé, 10 dkg vaj

A cukorból és a mandulából készül a grillázs.
A mandulát leforrázzuk, megtisztítjuk, jól megmossuk és megszárítjuk. Ketté vágva nagyon vékonyra felszeljük.
A cukrot egy tiszta lábosban víz nélkül olvasztjuk s ha még egész világos sárga, a mandulát melynek nagyon száraznak kell lennie gyorsan beletesszük és jól elvegyítjük. Vajjal jól bekent deszkán vajjal bekent nyújtófával kinyújtjuk. 3 lapot csinálunk belőle. Ezeket a következő krémmel töltjük.
Krém:
A vajat habosra keverjük. A cukrot, egész tojást, tojások sárgáit és a fekete kávét sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat.