Hozzávalók:
8 egész tojás, 28 dkg porcukor, 28 dkg mandula, 10 dkg mazsola, 1 citromhéja,
1 marék zsemlemorzsa

Vegyülék:
1 dl rum, 1 dl víz, 2 kanál porcukor

Citrom jég:
22 dkg cukor, 1 ½ citrom

dinnyehéj vagy citronád

A mandulát héjastul ledaráljuk. A citromhéját lereszeljük. A tojás fehérjék kemény habja, porcukor és egyenként belekeverjük a tojások sárgáit. Hozzáadjuk a mandulát, mazsolát, citromhéjat és a zsemlemorzsát. Egyenletesen elvegyítjük és kikent, kilisztezett tortaformában megsütjük. Ha kihűlt, a következő vegyülékkel öntjük le.
Vegyülék:
Rum, víz és porcukor.
Szép lassan öntjük, hogy jól beigya – ha alulról kifolyik, újra ráöntjük kanállal. Néhány óráig állni hagyjuk és utána citrom jéggel bevonjuk.
Citrom jég:
A cukrot a citromlével kb. 25 – 30 percig simára keverjük, míg szép kenhető lesz a máz. Az egészet bevonjuk és dinnyehéjából vagy citronádból szép virág koszorút rakunk ki a tetejére. – (Középső virág a legnagyobb és úgy kisebbednek.)