Hozzávalók (8-10 személyre)
30 dkg mandula, 8 tojás fehérje, 30 dkg porcukor, kevés vaj, liszt

Kávékrém:
8 tojássárgája, 20 dkg cukor, 6 – 8 evőkanál erős fekete kávé, 1 db vanília,
24 dkg vaj

A mandulát megfőzzük, lehéjazzuk, hosszúkásra vágjuk és a sütőben szépen megpirítjuk. Ebből annyit félreteszünk, amennyi a torta külső beszórásához elegendő, a többit ledaráljuk. A tojás fehérjéket kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a darált mandulát. Vajjal kikent, kilisztezett hosszú tepsiben szép sárgára sütjük, óvatosan, hogy ki ne száradjon, mert akkor könnyen törik, morzsálódik a tésztája. – (A tepsi ehhez a masszához ne legyen nagyobb – hossza: 32-33 cm,
szélessége: 19-20 cm.) – 3 részre vágjuk. A következő krémmel töltjük.
Kávékrém:
A vajat habosra keverjük. A tojások sárgáit, cukorral, fekete kávéval – (a krémet ezzel színesítjük, hogy jó barna legyen – pótkávét tilos használni) – és a vaníliával vízgőz felett habüstben krémmé verjük. Befejezésül a vajhoz adjuk a kihűlt krémet.
A torta tetejét s oldalait is bekenjük és beszórjuk pirított mandulával.