Hozzávalók:
2 egész tojás, 2 púpozott evőkanál porcukor, 2 lapos evőkanál liszt

baba piskóta

Krém:
12 ½ dkg csokoládé, jó erős fekete kávé, 12 dkg vaj, 12 ½ dkg cukor,
8 dkg mogyoró, 2 ½ dl tejszín, 2 egész tojás, cukrozott meggy

2 tojásból piskóta tésztát csinálunk. Nagy tepsi hátát bekenjük vajjal, kilisztezzük és szépen elkenve sárgára sütjük. Kivágunk egy rendes nagy tortalapot és egy kisebb lapot, mint a Dobos tortalapnál. Rárakjuk a nagyobbik lapot a tortás tálra, rá a tortaforma karimáját és oldalait baba piskótával fölig rakjuk. A kész krémet betöltjük és a kisebbik lappal lefedjük. A tetejét súlyokkal lenehezítjük, mert akkor jobban összefagy a krém. 24 óráig állni hagyjuk.
Krém:
A vajat habosra keverjük. A mogyorót megpirítjuk és ledaráljuk. A tojás fehérjéket kemény habbá verjük. A csokoládét fekete kávéval felolvasztjuk egy lábosban és addig keverjük, míg langyos. Hozzáadjuk a vajat, cukrot, mogyorót, ½ dl nyers tejszínt és a tojások sárgáit. Simára elkeverjük és végül beletesszük a tojáshabot.
Tálalás előtt 2 dl tejszínhabbal spricceljük, körben a rózsákba egy – egy szem piros cukrozott meggyet rakunk. (Igen finom.)