Hozzávalók:
21 dkg mogyoró, 21 dkg vaníliás cukor, 6 egész tojás, kevés vaj, liszt

Mogyorókrém:
18 dkg vaj, 12 dkg cukor, 7 ½ dkg csokoládé, 9 dkg mogyoró, rum

7 – 8 dkg cukor és néhány pörkölt mogyoró grillázsból készült morzsa,
mogyoró szemek

A mogyorót a sütőben megpörköljük és ledaráljuk. A tojás fehérjéket kemény habbá verjük. A mogyorót és a vaníliás cukrot elkeverjük a tojások sárgáival. Végül hozzáadjuk a tojáshabot. Kikent, kilisztezett hosszú tepsiben sütjük és hosszában ketté vágjuk. A következő krémmel töltjük.
Mogyorókrém:
A csokoládét felolvasztjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a csokoládét, darált mogyorót és a rumot.
A krémmel kívül is bevonjuk. Tetejét beszórjuk cukor és néhány pörkölt mogyoró grillázsból készült morzsával, melyet megtörünk.
Mogyoró szemekkel díszítjük.