Hozzávalók:
8 egész tojás, 28 dkg cukor, 2 narancs, ½ citrom, 12 dkg mandula,
3 ½ dkg finom morzsa, 10 dkg cukrozott narancshéj

Krém:
7 tojássárgája, 2 narancs, 25 dkg cukor, 2 kanál tej, 12 dkg vaj

cukrozott narancshéj

7 tojás fehérjét kemény habbá verünk. 2 narancshéját lereszeljük. A mandulát meghámozzuk és ledaráljuk. A cukrozott narancshéjat apróra vágjuk. 7 tojássárgáját, 1 egész tojást a cukorral 30 percig nagyon habosra keverjük. Hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, 2 narancs s ½ citromlevét, mandulát, cukrozott narancshéjat, finom morzsát és a tojáshabot. Szép könnyedén elkeverjük. 3 részben sütjük kivajazott, kilisztezett formában. A lapokat a következő krémmel töltjük.
Krém:
A tojások sárgáit, 2 narancs reszelt héját s levét a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet. Habüstben gőz felett sűrű krémmé verjük. Kihűlve, habosra kevert vajat adunk hozzá.
A krémmel oldalát és tetejét is bekenjük. Cukrozott narancshéjjal díszítjük. 24 óráig állni hagyjuk.