Hozzávalók:
5 egész tojás, 5 kanál cukor, 5 dkg csokoládé, 7 dkg mandula, 2 kávéskanál liszt

Krém:
2 egész tojás + 2 tojássárgája, 4 kanál cukor, ½ csésze tej, 10 dkg csokoládé,
4 lap zselatin, tej, ½ l tejszín

Csokoládémáz:
20 dkg cukor, 20 dkg csokoládé, ½ l víz

déli gyümölcs

A csokoládét felolvasztjuk. A mandulát ledaráljuk. A tojás fehérjéket kemény habbá verjük. A tojások sárgáit a cukorral 3 óráig habosra keverjük. Hozzáadjuk a csokoládét, mandulát, lisztet és a tojáshabot. Jól kikent, kilisztezett formában óvatosan sütjük. 2 részre vágjuk.
Az első részt a torta tálra helyezzük, a krémből jó vastagon kenünk rá. A felső részt miután csokoládémázzal bevontuk, 16 egyenlő részre vágjuk s úgy szeletenként visszahelyezzük a krémmel töltött alsó rész fölé. Miután a visszahelyezés már nem tökéletesen zár, a közepén és a szélén, kissé megfagyasztott krémből spriccelünk szép magasan s vágott déli gyümölccsel szórjuk be a spriccelést. Úgy néz ki, mint egy álom.
Krém:
A csokoládét felolvasztjuk. A zselatint beáztatjuk tejbe. A tejszínt kemény habbá verjük. A tojásokat, tojások sárgáit, cukrot és a tejet habüstben gőz felett krémmé főzzük. Hozzáadjuk a csokoládét, zselatint és végül a tejszínhabot.
Használat előtt okvetlenül hűtőszekrénybe kell rakni néhány órára a krémet.
Csokoládémáz:
A cukrot, csokoládét és a vizet kis lábosban folytonos keverés mellett szép simára főzzük.