Hozzávalók:
25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 2 tojássárgája, 4 ½ dl nyers tejszín, 5 – 7 dkg mogyoró, rum, tej, ½ kg baba piskóta

A mogyorót megpörköljük, lehéjazzuk és ledaráljuk. A vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot s a tojások sárgáit és jól elkeverjük. 2 ½ dl nyers tejszínt óvatosan felfőzünk. Kihűlve cseppenként hozzáadjuk a vajas, cukros, tojásos keverékhez. A krémbe végül a mogyoró kerül. Rumos tejen egyenként keresztül húzzuk a baba piskótákat. Egymás mellé rakjuk egy hosszúkás tálra vagy tortaformába, mint a Baba tortánál. 1 sor piskóta, 1 sor krém, 1 sor piskóta, 1 sor krém stb. … Tetején oldalain is ezek.
Hűtőszekrénybe tesszük.
24 óráig állni hagyjuk. Tálalás előtt a tetejére 2 dl tejszínhab kerül.
Kb. 30 db piskóta kell hozzá.