Hozzávalók:
5 egész tojás, 5 kanál cukor, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 jó evőkanál liszt,
5 dkg csokoládé

Diókrém:
12 dkg dió, tej, 12 dkg vaj, 2 kanál vaníliás cukor

dió

A csokoládét lereszeljük. A tojás fehérjéket kemény habbá verjük. A tojások sárgáit a cukorral 3 óráig habosra keverjük. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, lisztet, csokoládét és a tojáshabot. 2 részben sütjük és a következő krémmel töltjük.
Diókrém:
A diót ledaráljuk és tejjel elkeverjük. A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A cukros vajat összevegyítjük a tejes dióval.
A tortát kívül is bevonjuk a fenti diókrémmel és vagdalt dióval behintjük.