Hozzávalók:
rum, tej, ¼ kg baba piskóta

Krém:
3 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 10 dkg csokoládé, 5 dkg mandula, 15 dkg vaj,
2 evőkanál tejszínhab

A baba piskótát egyenként kissé rumozott tejben hirtelen keresztül húzzuk és az üveg vagy torta tálra ráhelyezzük, úgy, hogy a tortaforma karimáját, aminek nincs alja ráhelyezzük a tálra, úgy rakjuk le a piskótákat, a hézagokat is fél piskótákkal kitöltve. Rá 1 sor krém, újra a rumos tejen áthúzott piskóta sor, újra krém, piskóta sor.
Szóval 3 sor piskóta és 2 sor krém. Hűtőszekrénybe tesszük.
24 órával a használat előtt csináljuk. A karimát óvatosan levesszük.
Kb. 30 db piskóta kell hozzá.
Krém:
A mandulát lehéjazzuk és ledaráljuk. A vajat habosra keverjük. Vízgőz felett egy lábosban megpuhítjuk a csokoládét. A tojások sárgáit a porcukorral habosra keverjük. Ha a csokoládé kissé kihűlt, hozzáadjuk a cukros tojáshoz. Kerül még bele mandula, vaj és végül tejszínhab.