Hozzávalók:
¼ kg baba piskóta, rum, tej

Krém:
12 dkg vaj, 16 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 1 db vanília, 1 dl tejszín,
10 dkg déli gyümölcs, 14 dkg mandula,

3 dl tejszínhab, cukor

A vajat habosra keverjük. A déli gyümölcsöt apró kockára vágjuk. A mandulát meghámozzuk és ledaráljuk. A vajhoz hozzáadjuk a porcukrot, tojások sárgáit és a vaníliát – habosra keverjük. Lassan cseppenként adunk hozzá 1 dl tejszínt.
Utána belekeverjük a déli gyümölcsöt és a mandulát.
A baba piskótát egyenként kissé rumozott tejben hirtelen keresztül húzzuk és az üveg vagy torta tálra ráhelyezzük, úgy, hogy a tortaforma karimáját, aminek nincs alja ráhelyezzük a tálra, úgy rakjuk le a piskótákat, a hézagokat is fél piskótákkal kitöltve. Rá 1 sor krém, újra a rumos tejen áthúzott piskóta sor, újra krém, piskóta sor.
Szóval 3 sor piskóta és 2 sor krém. Hűtőszekrénybe tesszük.
24 óráig állni hagyjuk. A karimát óvatosan levesszük.
Kb. 30 db piskóta kell hozzá.
Tálalás előtt a torta tetejére 3 dl cukrozott tejszínhabot teszünk.