Hozzávalók:
20 dkg vaj, 20 dkg vaníliás cukor, 6 egész tojás, 14 dkg csokoládé, rum, tej,
½ kg baba piskóta, kevés tejszínhab

A tojás fehérjéket kemény habbá verjük. Vízgőz felett felmelegítjük a csokoládét.
A vajat habosra keverjük a vaníliás cukorral és a tojások sárgáival kb. 30 percig. Hozzáadjuk a csokoládét és a tojáshabot.
Rumos tejen egyenként keresztül húzzuk a baba piskótákat, mint a Baba tortánál. Egymás mellé rakjuk egy hosszúkás tálra vagy tortaformába. Rá 1 sor krém, újra a rumos tejen áthúzott piskóta sor, újra krém, piskóta sor. Tetején és oldalain is ezek.
Hűtőszekrénybe tesszük.
24 órával a használat előtt csináljuk.
A karimát óvatosan levesszük. Lehet a tetejét egy kevés tejszínhabbal spriccelni, de úgy, hogy a csokoládé kilátszódjék.
Kb. 30 db piskóta kell hozzá.